Zaměstnanecké benefity a jejich účetní a daňové dopady v konkrétním podniku - Vohradská, Kristýna; Čiperová, Lenka; Čevela, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá zaměstnaneckými benefity, problematikou dopadů jejich poskytování a rozdíly mezi podnikatelským sektorem a příspěvkovou organizací. Jejím cílem je zobrazení odlišných dopadů na zaměstnance azaměstnavatele, rovněž i ilustrování rozdílného účtování. Teoretická část je zaměřena na obecné vymezení pojmu zaměstnaneckých benefitů, důvody poskytování, a především na zobrazení účetních a daňových dopadů vybraných benefitů na příjemce a poskytovatele benefitů jak vpodnikatelské sféře, tak i v příspěvkové organizaci. Praktická část rozebírá poskytované benefity v příspěvkové organizaci Sociální služby Města Sušice a jejich účetní interpretaci. Závěr praktické části je věnován analýze příspěvků z fondu kulturních a sociálních potřeb na odměňování zaměstnanců za rok 2022.
Vedoucí práce: Lenka Čiperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses