Vykazování odložené daně ve vybraných akciových společnostech - Kundrátová, Lenka; Šrámková, Alice; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou odložené daně v českém účetním prostředí. Jejím cílem je vytvoření přehledu o této problematice a nastínění důležitosti vykazování odložené daně v účetních závěrkách. První čtyři kapitoly jsou věnovány teoretické části, ve které je definován samotný pojem odložené daně, dále účtování o ní, její výpočet, vykazování, legislativní úprava a tituly jejího vzniku. Poslední kapitola teoretické části vysvětluje důležitost vykazování odložené daně. Praktická část je soustředěna na analýzu akciových společností, které mají povinnost účtovat o odložené dani. Je srovnáváno zejména množství informací, které tyto společnosti zveřejňují v přílohách své účetní závěrky.
Vedoucí práce: Alice Šrámková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses