Důvody neúspěšných veřejných zakázek - Vlasáková, Karolina (2023)
Bakalářská práce se zabývá důvody neúspěšných veřejných zakázek, s důrazem na kvalitativní analýzu pomocí případové studie konkrétního zadavatele. V teoretické části jsou popsány klíčové pojmy týkající se zadávání veřejných zakázek, včetně právních předpisů, postupů a metod, které se používají v procesu zadávání. Cílem práce bylo analyzování vzorku zrušených veřejných zakázek v roce 2022 ve vybrané obci. V praktické části jsou identifikovány hlavní faktory, které negativně ovlivňovaly jednotlivá zadávací řízení a závěrem jsou navržena doporučení, která by mohla přispět k úspěšnější realizaci veřejných zakázek. Provedení případové studie například poukázalo na fakt, že je nutné zlepšit procesy zadávání veřejných zakázek, zejména tím, že by se zadavatel měl více zaměřil na kvalitní přípravu zadávací dokumentace, aby se předcházelo administrativním chybám.