Důvody neúspěšných veřejných zakázek - Vlasáková, Karolina; Sedmihradská, Lucie; Hulínský, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zabývá důvody neúspěšných veřejných zakázek, s důrazem na kvalitativní analýzu pomocí případové studie konkrétního zadavatele. V teoretické části jsou popsány klíčové pojmy týkající se zadávání veřejných zakázek, včetně právních předpisů, postupů a metod, které se používají v procesu zadávání. Cílem práce bylo analyzování vzorku zrušených veřejných zakázek v roce 2022 ve vybrané obci. V praktické části jsou identifikovány hlavní faktory, které negativně ovlivňovaly jednotlivá zadávací řízení a závěrem jsou navržena doporučení, která by mohla přispět k úspěšnější realizaci veřejných zakázek. Provedení případové studie například poukázalo na fakt, že je nutné zlepšit procesy zadávání veřejných zakázek, zejména tím, že by se zadavatel měl více zaměřil na kvalitní přípravu zadávací dokumentace, aby se předcházelo administrativním chybám.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses