Institucionální uspořádání regulace a dohledu - Paul, Martin; Blahová, Naďa, 1958-; Brůna, Karel, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Práce představuje teoretická východiska regulace a dohledu finančních institucí a uvádí hlavní změny k přístupu regulace a dohledu po finanční krizi v roce 2008. V hlavní části práce jsou pak rozebírány jednotlivé modely uspořádání regulatorních a dohledových orgánů. A i přes to, že odborníci žádný konkrétní model nedoporučují, nastiňuji svou představu o kvalitním modelu institucionálním uspořádání regulace a dohledu pro rozvinuté finanční trhy. Poslední část této práce se pak zabývá funkčností systému regulace a dohledu v praxi v rámci ČR, kde je nyní dohled svěřen ČNB a ve Spojeném království, kde nalezneme model dvou vrcholů se značným vlivem Bank of England.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses