Komparace sestavení účetní závěrky dle rakouského a českého práva - Bardonová, Kristýna (2023)
Tématem diplomové práce je zpracování problematiky sestavení účetní závěrky dle požadavků rakouského práva. Cílem práce je komparace rakouských pravidel pro sestavení účetní závěrky s českou právní úpravou a následné poukázání na odlišnosti mezi nimi. V úvodní části práce je pozornost věnována převážně legislativnímu rámci obou zemí a následnému přiblížení typů obchodních společností. Praktická část diplomové práce se soustřeďuje na porovnání vybraných rozdílů na příkladu a jejich dopadů na účetní výkazy dle českých a rakouských předpisů.