Komparace sestavení účetní závěrky dle rakouského a českého práva - Bardonová, Kristýna; Jurka, Robert; Horváth, Leoš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tématem diplomové práce je zpracování problematiky sestavení účetní závěrky dle požadavků rakouského práva. Cílem práce je komparace rakouských pravidel pro sestavení účetní závěrky s českou právní úpravou a následné poukázání na odlišnosti mezi nimi. V úvodní části práce je pozornost věnována převážně legislativnímu rámci obou zemí a následnému přiblížení typů obchodních společností. Praktická část diplomové práce se soustřeďuje na porovnání vybraných rozdílů na příkladu a jejich dopadů na účetní výkazy dle českých a rakouských předpisů.
Vedoucí práce: Robert Jurka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses