Ocenění Banka Creditas, a.s. - Horká, Michaela (2023)
Cílem této diplomové práce je stanovit tržní hodnotu společnosti Banka CREDITAS a. s. V první, teoretické části jsou zmíněny specifika bankovního odvětví a základní metody oceňování. V následujících částech jsou provedeny etapy vedoucí k samotnému stanovení tržní hodnoty, jako finanční analýza a strategická analýza. Pro potřeby ocenění je následně sestaven finanční plán banky a samotné ocenění je provedeno výnosovou metodou dividendového potenciálu a metodou obligačního modelu.