Ocenění Banka Creditas, a.s. - Horká, Michaela; Hrdý, Milan; Nohýnková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této diplomové práce je stanovit tržní hodnotu společnosti Banka CREDITAS a. s. V první, teoretické části jsou zmíněny specifika bankovního odvětví a základní metody oceňování. V následujících částech jsou provedeny etapy vedoucí k samotnému stanovení tržní hodnoty, jako finanční analýza a strategická analýza. Pro potřeby ocenění je následně sestaven finanční plán banky a samotné ocenění je provedeno výnosovou metodou dividendového potenciálu a metodou obligačního modelu.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses