Hospodaření bank v ČR v letech 2019 – 2021 ve vztahu k dani z neočekávaných zisků - Keramidas, Tomáš; Dvořák, Petr, 1960-; Palán, Luděk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato diplomová práce se zabývá hospodařením šesti bank, na které byla v České republice uvalena v roce 2022 daň z mimořádných zisků a sleduje roky 2019 až 2021, kdy byly banky zasažené pandemií covidu-19. V práci je obecně popsána situace v těchto letech, reakce fiskální a monetární politiky a teoretický koncept Windfall tax. Následně je provedena analýza jejich rozvah, výkazů zisků a ztrát a jejich srovnání s výsledky bankovního sektoru v ČR. Na závěr práce je dvěma metodami odhadnut výnos z daně z mimořádných zisků.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses