Způsoby uplatnění výdajů OSVČ v základu daně z příjmů - Klokočníková, Adéla; Finardi, Savina; Kolek, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Práce se zabývá způsoby uplatnění výdajů v základu daně z příjmů fyzických osob v České republice. Cílem této práce bylo popsat způsoby uplatnění výdajů v základu daně z příjmů u osob samostatně výdělečně činných a zároveň porovnat tyto způsoby z hlediska nejoptimálnější výše daňové povinnosti. První část je zaměřena na obecnou charakteristiku daně zpříjmů fyzických osob. Následující kapitola se zabývá jednotlivými způsoby uplatnění výdajů, kterými jsou paušální výdaje, paušální režim, daňová evidence a vedení účetnictví. Poslední část práce na modelových příkladech znázorňuje stanovení základu daně u jednotlivých možností a výpočet výše daňové povinnosti. Následně je porovnáno, která z možností je pro podnikatele z hlediska výše daňové povinnosti nejvýhodnější.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses