Historický vývoj mincí na českém území do 15. století - Drápalová, Adéla (2023)
Cílem bakalářské práce je popsat historický vývoj mincí na českém území do roku 1547. Zaměřuji se na všechna platidla, která se u nás nacházela. Největší část věnuji vývoji pražského groše, jež se stal inspirací pro nynější jednu korunu českou. Popisuji samotný vznik mince a postupné problémy vedoucí k zániku tohoto platidla. Poukazuji též na to, jak se české království dostalo do povědomí celého státu. Stalo se centrem mezinárodního obchodu. Též shrnuji pravidla plynoucí z horního zákoníku.