Historický vývoj mincí na českém území do 15. století - Drápalová, Adéla; Revenda, Zbyněk, 1959-; Dudzich, Viktar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem bakalářské práce je popsat historický vývoj mincí na českém území do roku 1547. Zaměřuji se na všechna platidla, která se u nás nacházela. Největší část věnuji vývoji pražského groše, jež se stal inspirací pro nynější jednu korunu českou. Popisuji samotný vznik mince a postupné problémy vedoucí k zániku tohoto platidla. Poukazuji též na to, jak se české království dostalo do povědomí celého státu. Stalo se centrem mezinárodního obchodu. Též shrnuji pravidla plynoucí z horního zákoníku.
Vedoucí práce: Zbyněk Revenda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses