Analýza fungování currency boardu na příkladě bulharského leva - Ngo, Thuy; Mandel, Martin, 1962-; Durčáková, Jaroslava, 1941-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na detailní analýzu fungování currency boardu, a to konkrétně na příkladě bulharského leva. Práce nejprve uvádí čtenáře do problematiky currency boardu, přičemž se věnuje systémům měnového kurzu, charakteristice currency boardu a také poskytuje přehled jeho aplikací v různých zemích. Poté práce popisuje ekonomický vývoj v Bulharsku a proces implementace currency boardu. Závěr práce se věnuje dopadům zavedení currency boardu na ekonomiku Bulharska, zkoumá vývoj platební bilance, úrokových sazeb, měnového kurzu a inflace. Tato studie přináší komplexní pochopení fungování currency boardu a jeho dopadů na ekonomiku Bulharska.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses