Účetní aspekty zachycení a ocenění akcií - Rosáková, Edita (2023)
Tato bakalářská práce se v prvních kapitolách zabývá vymezením akcií v širším pojetí, které je společné jak pro české účetní předpisy, tak pro Mezinárodní standardy účetního výkaznictví. Následně je práce členěna na dvě větší části. Tou první je rozebrání tématu zachycení a ocenění akcií v české účetní závěrce a následně tutéž problematiku práce rozebírá z pohledu IFRS. Teorie je doplněna o ilustrativní příklady a závěrečná kapitola shrnuje nejpatrnější rozdíly vyplývající z použití svou diskutovaných účetních přístupů.