Účetní aspekty zachycení a ocenění akcií - Rosáková, Edita; Vašek, Libor, 1978-; Kučera, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se v prvních kapitolách zabývá vymezením akcií v širším pojetí, které je společné jak pro české účetní předpisy, tak pro Mezinárodní standardy účetního výkaznictví. Následně je práce členěna na dvě větší části. Tou první je rozebrání tématu zachycení a ocenění akcií v české účetní závěrce a následně tutéž problematiku práce rozebírá z pohledu IFRS. Teorie je doplněna o ilustrativní příklady a závěrečná kapitola shrnuje nejpatrnější rozdíly vyplývající z použití svou diskutovaných účetních přístupů.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses