Oceňovanie v oblasti zdravotníctva - Jašík, Anton; Šmídová, Radana, 1977-; Dulák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Táto diplomová práca sa zameriava na odhad trhovej hodnoty vybranej spoločnosti pôsobiacej v oblasti zdravotníctva. Primárnym cieľom je analýza rôznych metód oceňovania a ich aplikácia na konkrétny podnik v zdravotníckom sektore s cieľom určiť jeho trhovú hodnotu, popri čom skúma a rozoberá širokú škálu faktorov ovplyvňujúcich jej hodnotu. Vedľajším cieľom práce je skúmať potenciálnu akvizíciu daného subjektu. Tento aspekt zahŕňa hodnotenie finančných dôsledkov takejto akvizície, vrátane možných synergií. Práca tiež skúma, ako by mohla takáto akvizícia ovplyvniť hodnotu spoločnosti. Výsledky tejto práce poskytujú ucelený pohľad na proces oceňovania spoločnosti v oblasti zdravotníctva a prispieva tak k lepšiemu pochopeniu dynamiky oceňovania a akvizícií v zdravotníckom sektore.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses