Strategická výhoda správného posuzování ekonomických informací - Purm, Vít; Králíček, Vladimír, 1952-; Závodný, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce si klade za cíl upozornit na skutečnost, jak je včasná, úplná a přesná informace nezbytná, kdy je umění takovou informaci nejen přijmout, ale i adekvátně využít a získat tím strategickou výhodu při rozhodování. V teoretické části se práce zabývá obecným pojetím informace jako prostředku objektivního zobrazení reality. V dalších částech stručně pojednává také o využití výpočetní techniky, reportingu, corporate governance a kreativním účetnictví. V praktické části popisuje a analyzuje vybrané účetní skandály z různých států od roku 1970 až do současnosti, kdy vybrané společnosti zneužívaly informace jako prostředku pro fiktivní zobrazení reality. Závěrem jsou porovnány příčiny, techniky podvodů, kterých se vybrané společnosti dopouštěly a sankce z nich vyplývající pro všechny zúčastněné strany.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses