Dopad zavedení kontrolního hlášení na výběr daně z přidané hodnoty - Kůlová, Klára (2023)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat, zda bylo zavedení kontrolního hlášení vhodným nástrojem k detekování podvodů u daně z přidané hodnoty, zejména k rozkrývání karuselových podvodů. Výzkumná část této práce bude věnovaná rozboru inkasa daně z přidané hodnoty za období od roku 2000 do roku 2020, kde bude analyzován jeho případný fiskální efekt.