Návrh manažerských výsledovek a analýza ziskovosti společnosti Jídlo bez práce s.r.o. - Havlová, Kateřina; Křehnáčová, Aneta; Knorová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce je zaměřena na vytvoření vhodné podoby manažerských výsledovek a analýzu ziskovosti pro podnik poskytující cateringové služby, který manažerské účetnictví nikdy nevedl. Práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické. V teoretické části jsou popsány různé způsoby pojetí nákladů v manažerském účetnictví. Dále jsou uvedeny různé podoby tvorby manažerských výsledovek a je vymezen pojem kalkulace a marže. Praktická část se nejprve věnuje představení výrobního podniku poskytujícího cateringové služby, následně se zaměřuje na způsob členění nákladů a návrh podoby manažerské výsledovky na bázi prodaných výkonů. V závěru práce je analyzována ziskovost prodávaných jídel, rovněž jsou zhodnoceny nedostatky a jsou uvedena doporučení k případnému zlepšení.
Vedoucí práce: Aneta Křehnáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses