Analýza vývoje úvěrů obyvatelstva v ČR - Černý, Marek (2023)
Analýza vývoje firemních úvěrů v letech 2007-2021 je zaměřena na srovnání Komerční banky a České spořitelny. Cílem práce je zhodnotit změny a trendy ve struktuře úvěrového portfolia, strategického směřování bank a vývoji zdrojů financování. Výzkumné otázky se zaměřují na strukturu úvěrového portfolia, strategický cíl bank, zaměření na různé segmenty firem a vývoj zdrojů financování. Makroekonomický vývoj a jeho vliv na úvěry jsou také analyzovány. Práce využívá zdroje jako výroční zprávy bank, data České národní banky, statistiky a odborné publikace. V závěru jsou prezentovány výsledky analýzy, které poukazují na dominantní postavení domácností v objemech úvěrů, rozdíly ve strategickém zaměření bank a vývoji zdrojů financování.