Strukturované retail investiční produkty - Naumova, Alina (2023)
Tato práce se zabývá strukturovanými investičními produkty pro retailové investory. Začíná zkoumáním základních principů investiční strategie, včetně charakteristik pro retailové investory. Poté je provedena analýza strukturovaných investičních produktů, přičemž jsou rozebrány jejich klíčové složky, typy (jako ETF, certifikáty, warranty a CDO), klady a zápory. Práce se dále zabývá tvorbou portfolia, diverzifikací a optimalizačními metodami, které mohou drobní investoři ve spojení s těmito produkty využít. Pojednává o procesu výběru strategie a kritériích pro výběr vhodných investičních nástrojů. Případové studie investování do ETF, warrantů a certifikátů poskytují praktické aplikace teoretických aspektů. Práce pomáhá drobným investorům pochopit a využít strukturované investiční produkty k dosažení jejich finančních cílů.