Strukturované retail investiční produkty - Naumova, Alina; Vacek, Vladislav; Stádník, Bohumil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato práce se zabývá strukturovanými investičními produkty pro retailové investory. Začíná zkoumáním základních principů investiční strategie, včetně charakteristik pro retailové investory. Poté je provedena analýza strukturovaných investičních produktů, přičemž jsou rozebrány jejich klíčové složky, typy (jako ETF, certifikáty, warranty a CDO), klady a zápory. Práce se dále zabývá tvorbou portfolia, diverzifikací a optimalizačními metodami, které mohou drobní investoři ve spojení s těmito produkty využít. Pojednává o procesu výběru strategie a kritériích pro výběr vhodných investičních nástrojů. Případové studie investování do ETF, warrantů a certifikátů poskytují praktické aplikace teoretických aspektů. Práce pomáhá drobným investorům pochopit a využít strukturované investiční produkty k dosažení jejich finančních cílů.
Vedoucí práce: Vladislav Vacek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses