Finanční analýza Únětického pivovaru, a. s. - Jirásek, Jan (2023)
Tato bakalářská práce představuje zhodnocení finančního zdraví společnosti Únětický pivovar a.s. za sledované období v letech 2017-2021 v roli potenciálního investora. V úvodu je představena zkoumaná společnost a vybrané konkurenční podniky. Dále je provedena finanční analýza absolutních a poté poměrových ukazatelů, jejichž hodnoty jsou porovnávány s konkurenčními podniky. Na závěr je proveden výpočet bankrotního indexu IN05 a SWOT analýza. Poslední částí je závěrečné zhodnocení Únětického pivovaru a investice do této společnosti.