Zavedení paušálního režimu pro OSVČ - Budilová, Veronika (2023)
Diplomová práce je zaměřena na kalkulaci administrativních nákladů správy paušální daně ze strany státu v roce 2021. Práce je rozdělena na tři hlavní kapitoly, kdy v prvních dvou je věnována pozornost paušální dani v daňové teorii a praxi a problematice současného paušálního režimu v České republice. Třetí kapitola obsahuje analýzu administrativních nákladů paušální daně za rok 2021 provedenou pomocí metody přepočteného pracovníka, a to pro jednotlivé finanční úřady České republiky. Cílem je porovnat administrativních náklady zavedené paušální daně mezi jednotlivými finančními úřady a také porovnat efektivnost a nákladovost paušální daně se správou ostatních daní.