Zavedení paušálního režimu pro OSVČ - Budilová, Veronika; Slintáková, Barbora; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce je zaměřena na kalkulaci administrativních nákladů správy paušální daně ze strany státu v roce 2021. Práce je rozdělena na tři hlavní kapitoly, kdy v prvních dvou je věnována pozornost paušální dani v daňové teorii a praxi a problematice současného paušálního režimu v České republice. Třetí kapitola obsahuje analýzu administrativních nákladů paušální daně za rok 2021 provedenou pomocí metody přepočteného pracovníka, a to pro jednotlivé finanční úřady České republiky. Cílem je porovnat administrativních náklady zavedené paušální daně mezi jednotlivými finančními úřady a také porovnat efektivnost a nákladovost paušální daně se správou ostatních daní.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses