Převodní ceny v podnikové praxi - Kotek, Aleš (2023)
Tématem bakalářské práce jsou převodní ceny v podnikové praxi. Práce vymezuje základní charakteristiku a legislativu v převodních cenách. Stejně tak práce popisuje sestavení funkční a rizikové analýzy, využití metod a další dílčí úkony pro dodržení principu tržního odstupu. Kontrol zaměřených na převodní ceny čím dál více v České republice přibývá, jak vyplívá z dat ministerstva financí, jelikož si daňové správy uvědomují, že tato problematika může být často využívána ke krácení daní. Z tohoto důvodu má práce za cíl popsat potřebné podklady, které jsou využívány pro tvorbu dokumentace k převodním cenám.