Převodní ceny v podnikové praxi - Kotek, Aleš; Francírek, František; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tématem bakalářské práce jsou převodní ceny v podnikové praxi. Práce vymezuje základní charakteristiku a legislativu v převodních cenách. Stejně tak práce popisuje sestavení funkční a rizikové analýzy, využití metod a další dílčí úkony pro dodržení principu tržního odstupu. Kontrol zaměřených na převodní ceny čím dál více v České republice přibývá, jak vyplívá z dat ministerstva financí, jelikož si daňové správy uvědomují, že tato problematika může být často využívána ke krácení daní. Z tohoto důvodu má práce za cíl popsat potřebné podklady, které jsou využívány pro tvorbu dokumentace k převodním cenám.
Vedoucí práce: František Francírek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses