Účetní a daňové souvislosti přeměn uskutečněných v České republice - Sobotková, Jitka; Lukeš, Jáchym; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce je zaměřena na téma přeměn obchodních společností, jejichž počet s každým rokem roste. V první části práce jsou uvedeny právní, účetní a daňové souvislosti přeměn. Praktická část se zabývá analýzou vzorku obsahujícím 178 přeměn uskutečněných v České republice během roku 2018. Zjištěné výsledky především o fúzích a rozděleních jsou interpretovány z různých hledisek jako zastoupené typy přeměn, počet zúčastněných společností, volba rozhodného dne a přecenění jmění. Následně jsou vymezeny možné daňové motivy přeměn a popsány konkrétní transakce.
Vedoucí práce: Jáchym Lukeš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses