Odhad potenciálního produktu České republiky : komparativní studie - Jouklová, Kristýna (2023)
Ve této práci na téma Odhad potenciálního produktu České republiky: komparativní studie je cílem popsat odlišné metody a přístupy ke stanovení odhadu potenciálního produktu. Teoretická část obsahuje popis základních přístupů ke stanovení, tedy Hodrick-Prescottovy filtrace a Kalmanovy filtrace a vedle toho Cobb-Douglasovu produkční funkci a její využití při stanovení odhadu. Výpočty jsou zastoupeny pěti různými způsoby, třemi filtračními, dvěma založenými na Cobb-Douglasově produkční funkci.