Odhad potenciálního produktu České republiky : komparativní studie - Jouklová, Kristýna; Witzany, Jiří, 1966-; Kodera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Ve této práci na téma Odhad potenciálního produktu České republiky: komparativní studie je cílem popsat odlišné metody a přístupy ke stanovení odhadu potenciálního produktu. Teoretická část obsahuje popis základních přístupů ke stanovení, tedy Hodrick-Prescottovy filtrace a Kalmanovy filtrace a vedle toho Cobb-Douglasovu produkční funkci a její využití při stanovení odhadu. Výpočty jsou zastoupeny pěti různými způsoby, třemi filtračními, dvěma založenými na Cobb-Douglasově produkční funkci.
Vedoucí práce: Jiří Witzany
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finanční inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses