Proces účetního výkaznictví v centrech sdílených služeb - Tanushi, Erblin; Pelák, Jiří, 1977-; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou lokálního účetního výkaznictví a jeho řízením v centrech sdílených služeb. První část této práce popisuje centra sdílených služeb, jejich výhody a výzvy a jak jsou organizována. Obsahuje také definici některých důležitých pojmů, které s touto prací souvisí. Dále bude provedena analýza odborných center, a jak lze realizovat insourcing účetní výkaznictví jako odborné centrum v centrech sdílených služeb. Praktická část se bude skládat z reálného příkladu procesu sestavení účetní závěrky. Součástí práce budou konkrétní závěry a doporučení ve finančním výkaznictví. Dosažené výsledky a stanovená doporučení budou využitelná v praxi účetního výkaznictví, finančního účetnictví a manažerského účetnictví, pomáháním velkým organizacím při insourcingu lokálních reportingových procesů.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses