Účetnictví nestátního zdravotnického zařízení na příkladu konkrétní společnosti - Šoškolová, Viktorie; Janhubová, Jaroslava, 1965-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato diplomová práce se věnuje specifickým oblastem účetnictví nestátního zdravotnického zařízení se zaměřením na dialyzační péči. Teoretická část popisuje podmínky založení soukromého zdravotního zařízení, volbu právní formy podnikání a nutnost splnění specifických právních podmínek pro podnikání v oboru zdravotnictví. Jsou vysvětleny smluvní vztahy se zdravotními pojišťovnami, detailně popsáno vyúčtování a úhrada zdravotní péče. Dále je tato problematika rozebrána v praktické části v podmínkách společnosti B. Braun Avitum, s.r.o., poskytující dialyzační služby, s důrazem na účetní případy typické pro zdravotnický sektor.
Vedoucí práce: Jaroslava Janhubová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses