Daň paušální částkou v ČR - Sedláková, Dita (2023)
Tato bakalářská práce analyzuje změnu dopadu daňového zatížení u modelových rodin v klasickém daňovém režimu a při využití režimu paušálního. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V části teoretické jsou definovány jednotlivé pojmy související se zdaňováním příjmů osob samostatně výdělečných osob, příjmů ze závislé činnosti, a je rozebrán institut paušální daně. Předmětem praktické části bakalářské práce jsou analýzy modelových rodin. Cílem těchto analýz je na základě komparace daňového zatížení jednotlivých předmětných rodin, u kterých byl otec ve zdaňovacím období 2021 osobou samostatně výdělečně činnou v klasickém daňovém režimu, stanovit, pro které rodiny by byla výhodná paušální daň, kdyby otec pro stejné zdaňovací období vstoupil do paušálního režimu.