Komparace vykazování nehmotných aktiv v účetní zavěrce podle plných IFRS a IFRS pro SME - Dinh Thi, Eva; Vašek, Libor, 1978-; Kučera, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na komparaci metodických postupů plných IFRS a IFRS pro malé a střední podniky v oblasti nehmotných aktiv a jejich vykazování v účetních výkazech. Cílem práce je analýza odlišností v postupech a jejich dopadů do nejvýznamnějších účetních výkazů. První část práce se zabývá charakteristikou nehmotných aktiv dle obou standardů účetního výkaznictví. Následně jsou v praktické častí práce aplikována teoretická východiska do modelových příkladů, na kterých jsou zobrazeny odlišností ve vykazování nehmotných aktiv. V poslední části jsou zobrazeny dvě společnosti vykazující podle plných IFRS, jejichž data byly porovnána s metodikou vykazování dle IFRS pro SME.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses