Fundamentální analýza akcie společnosti Alphabet Inc. - Večeřa, Jan; Veselá, Jitka; Sobková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se věnuje fundamentální analýze akcie společnosti Alphabet Inc. Rozdělil jsem ji na tři části podle úrovně analýzy (globální, odvětvová, firemní). V první části práce se věnuji makroekonomickým veličinám a jejich vlivu na akciové trhy ve Spojených státech amerických, konkrétně vlivu na akciový index NASDAQ 100. Ve druhé části analýzy se zaměřuji na postavení společnosti v technologickém odvětví a na charakteristiku a vývoj tohoto odvětví. V poslední části pomocí několika modelů počítám vnitřní hodnotu akcie společnosti a na závěr vytvářím investiční doporučení na základě srovnání s aktuálním tržním kurzem akcie.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses