Cenné papíry podle českých účetních předpisů - Kohoutek, Tadeáš; Novotný, Jan; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá účetními jednotkami vykazující cenné papíry podle českých účetních předpisů. Cílem této práce je odpovědět na výzkumné otázky, jaké cenné papíry účetní jednotky vykazují, jak je oceňují, jaké mají motivy k držbě těchto cenných papírů a zda se tyto motivy liší od motivů individuálního racionálně uvažujícího investora. Analýza dat byla provedena na vzorku 100 vybraných účetních jednotek. Výsledky ukázaly, že nejvíce vykazované cenné papíry jsou papíry zakládající majetkovou účast, držené za účelem propojení vlastnické struktury s jinými společnostmi, nejčastěji ve vztahu mateřská a dceřiná společnost.
Vedoucí práce: Jan Novotný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses