Blockchain jako nový nástroj v ekonomice - Zhguleva, Alina; Dudzich, Viktar; Šímová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá výzkumem a analýzou potenciálu technologie blockchain pro zlepšení efektivity, bezpečnosti a rozvoje různých sektorů ekonomiky. V teoretické části této práce byly prezentovány hlavní aspekty blockchainu, včetně jeho struktury a principů fungování. To umožnilo získat úplný přehled o technologii a jejím ekonomickém potenciálu. V praktické části práce byla analyzována různá odvětví ekonomiky, ve kterých se již blockchain využívá. Na konkrétních příkladech firem byly vyhodnoceny různé způsoby využití blockchainu v podnikatelských aktivitách. V důsledku analýzy bylo zjištěno, že každá z uvažovaných firem po implementaci blockchainu zvýšila svou tržní kapitalizaci. To potvrzuje efektivitu a praktickou hodnotu technologie blockchain v ekonomice. Ve výsledku práce potvrzuje, že blockchain má významný potenciál pro uplatnění v různých sektorech ekonomiky. Může zlepšit efektivitu a zabezpečení a také vytvořit nové obchodní příležitosti.
Vedoucí práce: Viktar Dudzich
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses