Účetnictví klimatických změn : případ elektronického průmyslu - Vondra, Petr; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Dvořáková, Dana, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Environmentální výkaznictví je v současnosti aktuálním tématem především v souvislosti s plánovaným zpřísněním regulace Evropské unie v podobě nových požadavků na zveřejňované informace. Cílem práce je shrnout hlavní subjekty, které se v oblasti angažují prostřednictvím zveřejňovaní iniciativ nebo standardů pro vykazování, které jsou však zatím pro většinu společností pouze dobrovolné. Dále pak přiblížení aktuálního stavu dvou nových připravovaných standardů nadace IFRS a Evropské unie. Předmětem výzkumu poté bylo zkoumání informací zveřejňovaných společnostmi se sídlem v Evropě, jejich analýza a zhodnocení, do jaké míry by vyhověly zpřísněným požadavkům, které se na mnohé z nich budou v blízké budoucnosti vztahovat.
Vedoucí práce: David Procházka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses