Vliv lidského jednání na ekonomické veličiny - Wohlrab, David (2023)
Bakalářská práce se zabývá vlivem lidského chování na ekonomické veličiny. První část je věnována pojetí racionality v prostředí neoklasické teorie a chování racionálního jedince v ekonomice. Tato část je zakončena teorií efektivních trhů, která je formována na základech racionality. Protipólem je část druhá, která se zaměřuje na psychologickou a sociologickou stránku chování jedinců. Zahrnut je zde koncept „animal spirits“ a behaviorálních financí. Poslední část sleduje vliv lidského chování na ekonomické veličiny a jak sentiment subjektů úzce souvisí s vývojem ekonomiky.