Vliv lidského jednání na ekonomické veličiny - Wohlrab, David; Šíma, Ondřej; Dudzich, Viktar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Bakalářská práce se zabývá vlivem lidského chování na ekonomické veličiny. První část je věnována pojetí racionality v prostředí neoklasické teorie a chování racionálního jedince v ekonomice. Tato část je zakončena teorií efektivních trhů, která je formována na základech racionality. Protipólem je část druhá, která se zaměřuje na psychologickou a sociologickou stránku chování jedinců. Zahrnut je zde koncept „animal spirits“ a behaviorálních financí. Poslední část sleduje vliv lidského chování na ekonomické veličiny a jak sentiment subjektů úzce souvisí s vývojem ekonomiky.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses