Odpovědnost z provozu vozidla - stanovení optimální výše pojistného - Kousalová, Rena (2023)
Pojistné za pojištění odpovědnosti z provozu vozidla je v ČR v komparaci se západní Evropou nízké, což signifikantně dlouhodobě zatěžuje škodné průběhy lokálních pojišťoven. Cílem BP by mělo být srovnání cenových hladin za povinné ručení v okolních zemích a návrh na úpravu pojistného v závislosti na faktorech, které autorce přijdou relevantní.