Oceňování, evidence a inventarizace zásob v České republice - Hrachovská, Simona (2023)
Bakalářská práce je zaměřena na evidenci zásob v účetnictví v České republice. V teoretické části se věnuje obecnému vymezení zásob, metodám jejich oceňování, účtování a také inventarizací. V praktické části jsou popsány některé operace se zásobami na příkladu konkrétního výrobního podniku, společně se zhodnocením a návrhem případných vylepšení. Cílem bakalářské práce je přiblížení celkové problematiky účtování zásob a porovnání různých postupů jejich oceňování.