Majetkové daně v České republice - Urbánková, Rebeka; Tepperová, Jana; Muzaeva, Petimat; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se věnuje majetkovým daním v České republice. Konkrétně se zaměřuje na význam daně z nemovitých věcí v kontextu celkového zdanění mezi lety 2011 až 2021. První kapitola se zabývá historií majetkových daní na území dnešní České republiky. Druhá kapitola popisuje konstrukční prvky daně z nemovitých věcí včetně rozdělení na daň z pozemků a daň ze staveb a jednotek. V poslední kapitole využívám pro komparaci významu daně z nemovitých věcí s dalšími členskými státy Evropské unie sekundární data z databáze Eurostat, zobrazená do grafické podoby.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses