Zdanění zaměstnaneckých akciových a opčních plánů - Lejnarová, Barbora; Slintáková, Barbora; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá zdaněním zaměstnaneckých akciových a opčních plánů jako formy odměňování zaměstnanců. Jejím cílem je analyzovat dopad různých variant zdanění na výši daňových odvodů a čistého příjmů zaměstnance. Jako výhodné se jeví možnost zahrnout dividendy do samostatného základu daně v daňovém přiznání nebo využít metodu sell to cover, při které se prodá část akcií k pokrytí daně a odvodů pojistného zaměstnance.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses