Finanční analýza SEMAG, spol. s r. o. - Janochová, Magdaléna; Dufková, Eva; Heršálek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této bakalářské práce je provedení finanční analýzy společnosti Semag, spol. s r. o. za období let 2017-2021 s využitím veřejně dostupných dat. V úvodní části práce je věnován prostor k představení samotné společnosti a jejích nejbližších konkurentů. Následující část se zabývá vertikální a horizontální analýzou, na kterou posléze navazuje analýza relativních ukazatelů. Relativní ukazatele budou porovnávány mezi společností Semag, jejími konkurenty a odvětvím. Závěr práce je zaměřen na celkové zhodnocení finanční situace podniku Semag, spol. s r. o. prostřednictvím souhrnného indexu IN05. Dále je provedena analýzu silných a slabých stránek a hrozeb a příležitostí pro společnost.
Vedoucí práce: Eva Dufková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses