Investiční certifikáty a jejich analýza na českém trhu - Rejšková, Lenka; Málek, Jiří, 1953-; Dongres, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku finančních instrumentů, které nesou název investiční certifikáty. První část práce je věnována úvodu do tohotu tématu, kde je uvedena charakteristika certifikátů, historie, rizika, ale také výhody investičních certifikátů. Druhá část bakalářské práce je zaměřena na vybrané typy investičních certifikátů a zejména je vysvětlen princip jejich fungování. V poslední části práce je zpracována analýza investičních certifikátů na Burze cenných papírů Praha, a.s., která se zaměřuje na vývoj investičních certifikátů a na aktuální nabídku investičních certifikátů na pražské burze. Tato část se také věnuje doporučení toho, pro jaký typ investora jsou aktuálně dostupné typy certifikátů na pražské burze vhodné. Poslední část této práce je zaměřena mimo jiné i na srovnání investičních certifikátů sjinými finančními instrumenty, kterými jsou akcie, dluhopisy, ETF’s a podílové fondy. Investiční certifikáty jsou poměrně novým a velmi komplexním produktem, který vyžaduje naprosté porozumění principu jejich fungování, než do nich začne být investováno.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses