Výkonnost akcií COLT CZ Group SE po IPO - Pečonka, Vít (2023)
Předmětem bakalářské práce „Výkonnost akcií Colt CZ Group SE po IPO“ je prvotní veřejná nabídka akcií skupiny. Teoretická část práce se zaobírá obecně prvotní veřejnou nabídkou akcií, kdy je vysvětlen samotný proces, výhody i nevýhody veřejné nabídky, a přiblížena je též konkrétní situace kapitálového trhu ČR. V praktické části je představena samotná skupina Colt CZ Group SE a rozebrán její vstup na veřejný trh, výkon akcií, srovnání vstupu a výkonu s ostatními společnostmi z českého burzovního trhu. Dále srovnání výkonu akcie skupiny s burzovními indexy a zahraniční konkurencí. V práci jsou rozebrány i základní finanční ukazatelé skupiny Colt CZ a tržní porovnání na pražské burze. Konečným cílem je zhodnocení vstupu a výkonu akcií skupiny Colt CZ po IPO oproti porovnávaným společnostem a indexům.