IPO jako způsob financování společnosti - Masliak, Iakov; Husák, Martin; Dvořák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Daná bakalářská práce je zaměřená na definování IPO jako zdroje financování podniku a hodnocení úspěšnosti tohoto způsobu financování na příkladech konkrétních českých a evropských firem. Mezi české zkoumané společnosti patřily firmy: Hardwario a.s., Pilulka Lékárny a.s., Bezvavlasy a.s. a Coloseum Holding a.s. Z evropských společností byly vybrané Porsche AG, Vår Energi a Industrie De Nora S.p.A. U vybraných společností se objevila souvislost IPO efektu s podhodnocením emisního kurzu a úspěšnost IPO v krizových obdobích.
Vedoucí práce: Martin Husák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses