Finanční a strategická analýza společnosti C.S.CARGO a.s. - Chonka, Tamara (2023)
Úkolem dané bakalářské práce je zpracování finanční a strategické analýzy dopravní společnosti C.S.Cargo a. s. pro účely posouzení jejího finančního stavu a zjištění jejího obchodního potenciálu. V práci je zkoumáno posledních 5 let činnosti společnosti, počínaje rokem 2017 až po rok 2021. Výzkum se opírá o výhradně veřejně dostupné zdroje a data zveřejněná v účetních závěrkách společnosti a její konkurence. Práce je rozdělena na 5 částí. První část je věnovaná představení společnosti a konkurence. Druhá část krátce popisuje makroekonomický vývoj státu, kde společnost a její konkurenti sídli. Třetí část je zaměřena na strategickou analýzu podniku. Předposlední část obsahuje finanční analýzu společnosti. Poslední část je SWOT analýza, která v sobě kompiluje informace dosažené z předchozích kapitol.